Pastorale eenheid Sint Godelieve

Gistel Eernegem Oudenburg

Godelieve Ommeland

Gistel Eernegem Oudenburg

Wereldsolidariteit
Wereldsolidariteit is een niet-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking uit België. De organisatie, die deel uitmaakt van het Algemeen Christelijk Werknemersverbond, werd opgericht in 1974 en steunt ruim 100 sociale bewegingen in 38 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Doorheen sensibiliseringscampagnes rond arbeidsthema’s in het Noorden ondersteunt Wereldsolidariteit de inzet van de arbeiders uit het Zuiden. Ze richt zich daarbij voornamelijk op de leden van de deelorganisaties van het ACW: ACV, CM, KAJ, vrouwenorganisatie Femma, KWB, Okra (trefpunt 55+) en Pasar. Wereldsolidariteit is lid van 11.11.11, koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging.

In 1946 werd er binnen de Belgische vakbeweging ACV een "bond voor Wereldsolidariteit" opgericht met als doel het inzamelen van fondsen, voornamelijk om het werk van de christelijke vakbond in de toenmalige kolonie Congo te financieren. Op 8 mei 1971 organiseerde het ACW een raad, waarbij een "Manifest over rechtvaardigheid in de wereld" werd goedgekeurd. Naar aanleiding hiervan werd besloten de dienst "Wereldsolidariteit" uit te bouwen.

Sinds het najaar van 2008 voert Wereldsolidariteit een gezamenlijke campagne rond "Waardig Werk" samen met de vakbonden ACV en ABVV, 11.11.11, FOS Socialistische Solidariteit en Oxfam-Solidariteit. Wereldsolidariteit coördineert de Schone Kleren Kampagne in Vlaanderen. In het verleden waren er gezamenlijke campagnes met andere leden van 11.11.11, waaronder aan Vierkant voor Afrika, Worldshake en de samenwerking aan het wereldmuziekfestival Mano Mundo.

Sitemap structuurSitemap structuur
www.kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be
www.kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be
   info@kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be
                                   info@kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be
info@kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be

mijn logo
Copyright © 2013-2024
V19 - 01.07.2024