Web Analytics

Pastorale eenheid in wording

Pastorale eenheid in wording

Jeugd verenigingen
vrijetijdsvereniging waar allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren worden georganiseerd waarbij de nadruk zowel op ontspanning en gezelligheid als op het aanleren van sociale vaardigheden en verantwoordelijkheidsgevoel ligt; vrijetijdsvereniging voor de jeugd; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Chiro
Chiro Gistel dat is:
Super leuke spelletjes spelen.
Je geen enkele zondag meer vervelen.

Chiro Gistel dat is:
Reusachtige avonturen beleven.
Vrienden maken voor de rest van je leven.

Chiro Gistel dat is:
De max, supertof.
Dus twijfel niet en kom maar af!
Website
https://www.chirogistel.be

https://www.gistel.be/jeugdorganisaties
K.L.J.
Het doel van de KLJ is vooral
om zich te amuseren, om plezier te maken.
De KLJ werd in 1927 opgericht
en was oorspronkelijk bedoeld
voor de plattelandsjongeren
en is uit een vereniging voor landbouwers ontstaan.
Tegenwoordig komen de meesten onder ons niet uit de landbouwsector.

De doelgroep van de KLJ bestaat uit jongeren van 16 tot 20-25 jaar
(eigenlijk tot men getrouwd is),
maar men kan eigenlijk al vanaf de leeftijd van 15 jaar bij de vereniging aansluiten.
Contactpersoon
Nick Vanhee

GSM: 0485/03 12 73
Website
https://www.kljgistel.be
V.K.S.J.
VKSJ Gistel (Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd) staat ook beter bekend als "de roodkapjes". We zijn een vereniging voor meisjes van 6 tot 16 jaar. Drie maal per maand komen we met een honderdtal leden samen om onze zaterdagnamiddag (van 14 tot 17u) op een originele manier door te brengen. We stellen onze groepen even voor.
De Sloebers(eerste en tweede leerjaar)
Dit zijn de kleinsten onder ons. In deze groep worden er vele spelletjes gespeeld en af en toe geknutseld. Verkleedpartijen kunnen hier zeker niet ontbreken! Haal de schminkkoffer maar boven!
De Springers(derde en vierde leerjaar)
Ook in deze groep staan grote spelen op de voorgrond. De fantasie van deze meiden kent geen grenzen: ze verzinnen verschillende toneeltjes, verkleden zich, maken een fotoverhaal en kunnen de gekste creaties in elkaar knutselen.
De Roodkapjes(vijfde en zesde leerjaar)
Deze groep vormt zowat de overgang tussen de lagere school en het middelbaar. Spelletjes van de sloebers en de springers, daar zijn ze al 'te groot' voor. Met deze groep trekken we veel naar het centrum van Gistel in om er de gekste opdrachten tot een goed einde te brengen. Ze deinzen er zeker niet voor terug om zich eens vuil te maken of om mensen te misleidenop hun 'reactietocht'.
De Jimmers(eerste en tweede middelbaar)
Het avontuurlijke staat hier op de eerste plaats. Deze bende doet niets liever dan op slijktocht gaan. Ze zijn niet bang om zich eens vuil te maken en om eens goed uit de bol te gaan! Ook rustige activiteiten zoals koken en knutselen staan op het programma.
De Simmers(derde middelbaar)
Ook deze groep gaat iedere keer fantastisch uit de bol. De activiteiten bij deze groep zijn zeer uiteenlopend: vertrouwensspelletjes, koken, paint-ball, kortom alles wat je maar kan bedenken.
De Aspi's(vierde middelbaar)
Het werkjaar staat bij de aspi's voor een groot deel in het teken van de voorbereiding op het leidster-zijn. Ze leren om goede activiteiten in elkaar te boksen en hun zin voor creativiteit wordt op de proef gesteld. Doorheen het jaar geven ze enkele activiteiten aan verschillende leeftijdsgroepen en het einde van hun carrière als "gast" wordt bezegeld met een fantastische doop!
Doorheen het jaar staan er nog enkele vaste activiteiten op het programma: elke groep gaat afzonderlijk op weekend, er is de kip-aan-het-spit-avond (waar er teruggeblikt wordt op het voorbije kamp), de kinderfuif, ... en als afsluiter van het werkjaar is er het niet te missen kamp!!!
Voila, dit wat een korte voorstelling van onze jeugdbeweging. Hopelijk heeft u nu wat meer zicht op wat we daar allemaal 'uitspoken' op het St.-Godelievespeelplein en iedereen is welkom om ons te vergezellen...

De VKSJ-zussen
Chiro Eernegem
Contactpersoon
Hannah Verplancke

email: hannah.verplancke@telenet.be
Website
https://www.chiroeernegem.be/home
Chiro Bekegem
Contactpersoon
Conny Monteyne

email: connymonteyne@hotmail.com
Website
https://www.facebook.com/people/Chiro-Groezie-Bekegem/100076491180747/
Jeugdcentrum Gildhof
Contactpersoon
Linda Yde

lindayde@skynet.be
K.L.J.
Contactpersoon
Thomas Provoost

thomasprovoost9@gmail.com
Website
https://www.facebook.com/groups/215909788472989/

Copyright © 2022
www.kerk-in-gistel-eernegem-oudenburg.be