Pastorale eenheid Sint Godelieve

ZEVEKOTE
Mededeling

MEDEDELING
Wegens een besluit van het College van burgemeester en Schepenen van de Stad Gistel van 13 februari 2024 kan in de kerk van Zevekote ‘geen enkele viering of activiteit meer georganiseerd worden.’

Dit besluit kwam er als antwoord op de vraag of een concert, in het kader van het themajaar Abdijen en Kastelen, in de kerk mocht worden georganiseerd. Daarop is een veiligheidsambtenaar de kerk gaan bezoeken. Op basis van zijn verslag werd geen toelating gegeven om het concert te organiseren en trekt het College de beslissing door voor alle activiteiten in de kerkruimte. Het College zal wachten op het verslag van Monumentenwacht, die ze zal aanspreken, vooraleer een nieuwe beslissing te nemen.

Dit besluit werd de Kerkfabriek van Zevekote meegedeeld zonder dat zij in deze beslissing werd betrokken noch gehoord. Eerder was de Kerkfabriek door de stadsdiensten aangespoord om in het kader van het themajaar Abdijen en Kastelen een initiatief te nemen en iets in de kerk te organiseren. Nu dit concreet gestalte kreeg in de vorm van een concert komt dit besluit heel verrassend over en zeker door dit door te trekken naar alle diensten in de kerk.

De Kerkfabriek hoopt zo vlug mogelijk een overlegmoment met het College van burgemeester en schepenen te bekomen om deze zaak te bespreken.

Indien in deze zaak tegen volgende zondag geen gunstig advies zal worden uitgesproken, zal de geplande eucharistieviering niet doorgaan in de kerk maar in de refter van de school Driespan die bereid is deze ruimte ter beschikking te stellen. Waarvoor hartelijk dank.

OUDENBURG
Nieuw orgel

NIEUW ORGEL
Het Loncke-orgel afkomstig uit de ontwijde Sint-Theresiakerk in Wevelgem, werd aan het begin van de Veertigdagentijd door de orgelbouwer De Munck-Claessens geleverd in de O.L.V.-kerk van Oudenburg. Zo krijgt dit kwaliteitsvolle orgel een mooie herbestemming in de Arnoldusstad. In de komende vastentijd zal deze opgebouwd en professioneel gestemd worden. We zien uit naar een feestelijke inspeling!

GODELIEVE OMMELAND
VASTENFOLDER 2024