Pastorale eenheid
in wording
St. Godelieve

De advent start dit jaar op zondag 27 november
eindigt met Kerstmis op zondag 25 december.

Advent komt van het Latijnse adventus, dat ‘komst’ betekent.
Bedoeld wordt de komst van de Messias of Redder, die christenen herkennen in Jezus.
Bernardus van Clairvaux (1090-1153) beschreef die komst in zijn beroemde kersthomilieën als een drievoudige gebeurtenis:

VROEGER Gods komst in de geschiedenis door Jezus Christus,
                 zo’n 2000 jaar geleden
          LATER Gods komst bij de voltooiing van de wereld
          NU Gods komst hier en nu in het hart van zijn ‘uitverkorenen’

De advent is dan ook een periode van hoop en verwachting, maar ook van inkeer en solidariteit om Gods komst mogelijk te maken.

Wij danken pr. Frans Dewulf, pr. Noë Clarysse en pr. Alexander Rodenbach (bovenaan)
voor de voorbije jaren en
wij verwelkomen de twee nieuwe pastoors pr. Edgard Duplacie en pr. Mathias Parret (onderaan)